top of page
Poza scriitoruluiMarian

Selfie pe film - Tips & Tricks (sau O cvasi-introducere)

The gods of SEO spun că prima postare pe blog ar trebui să fie o introducere a brandului și o prezentare atât a oamenilor din spatele acestuia, cât și a filosofiei Folk Camera Straps, în cazul meu. Dar cum îmi este destul de greu să vorbesc despre mine, voi trișa puțin și voi scrie acest articol de tips & tricks prezentând în același timp fotograful din tag line-ul "lucrat manual de...".

Așa că fără să mai lungesc vorba, vă invit să răsfoiți acest articol care, sper eu, vă va inspira pentru următoarele selfie-uri pe care vi le veți face și vă va fi de folos la un moment dat. :cough: :cough: concurs :cough: :cough:

Concurs fotografie autoportret selfie pe film Folk Camera Straps

De multe ori, fotografilor nu le place să fie fotografiați pentru că ei stau de obicei în spatele aparatului, nu în fața acestuia. Însă... câteodată, fie ademeniți de o lumină interesantă sau nerăbdători să termine un film, fie împinși de la spate de "n-am și eu o poză frumoasă cu tine" sau încărcați cu o neașteptată doză de încredere, își calcă pe inimă și se imortalizează pe film.

Iată câteva modalități prin care vă puteți face un autoportret pe film, modalități pe care am observat că le tot repet de la un an la altul, de la un film la altul.

1. Găsește o oglindă (sau mai multe)


Nu-ți va fi greu să găsești o oglindă, suntem înconjurați de ele. În plus, în autoportret, oglinda are avantajul de a te lăsa să compui cadrul cât mai bine și astfel ești sigur că ți-ai încadrat fața cum trebuie sau că partenerul tău de poză nu o să-ți reproșeze "uite cum m-ai tăiat în poza asta".


2. Nu trebuie să fii tu neapărat subiectul fotografiei


Folosește-te de mediul în care te afli și copiaz-o pe Vivian Maier furișându-te în cadru. Fii băgăcios, sau fii subtil și lasă-l pe privitor să te găsească.


3. Folosește self-timerul aparatului


Folosește tot timpul pe care ți-l oferă self-timerul aparatului tău foto (de obicei este în jur de 10 secunde) pentru a avea timp să te așezi în cadru. Sau nu.

Dacă aparatul tău nu are temporizator, poți folosi și un cablu de declanșare (sau telecomandă - pentru aparatele mai noi).


4. Fă o multi-expunere


Multi-expunerea, accidentală sau nu, este unul din lucrurile faine pe care aparatele pe film le pot face față de cele digitale. Folosește asta în selfie-ul tău pe film. În felul acesta, îți poți transforma selfie-ul în ceva foarte artsy.

(Da, da, știu că unele aparate digitale fac și asta acum, dar nu arată la fel de fain.)


5. Urmărește-ți umbra


Be a caveman și studiază-ți umbra. Fii atent la lumină și la elementele din jur. Umbra este simplă, așă că ai grijă ca fundalul să nu fie încărcat. Uită-te la forme, linii, culori.


6. Apropie-te (cât mai mult)


Schimbă modul în care privești lucrurile de obicei. Apropie-te. Mai ales dacă vrei să te strâmbi. ("O poză în care nu te strâmbi nu ai și tu?")


7. Trișează


Poate ai a bad hair day și vrei să-ți ascunzi fața sau doar vrei să încerci ceva nou. Sau poate nu ți-ai descoperit încă the good side și the bad side. Fii creativ în a te ascunde în cadru.


8. Fă-ți un autoportret ca lumea


Poate părea simplu, dar mi se pare foarte greu să îți faci un autoportret cum trebuie arătându-ți toată fața. Ori ieși cu față de criminal, ori cu nasul prea mare, ori așa este fața ta și n-ai ce să faci, ci doar să te obișnuiești cu ea. Oricum, practice makes perfect.


9. Pur și simplu întoarce aparatul


De câte ori n-ai auzit "vreți să vă fac eu o poză?" și tu ai spus "nu, nu, selfie-ul este sfânt"? Fie că vrei să-ți testezi abilitatea de a încadra un selfie, fie că ți-e frică să dai aparatul tău prețios unui străin, metoda asta este cea mai întâlnită, dar și cea mai distractivă. În plus, este potrivită mai ales când vrei să incluzi în fotografie și elementele din fundal (ex. locul în care te afli).

De fapt, nu te gândi la nimic, just shoot! Numai să ai mereu un aparat foto aproape.

Tu cum îți faci selfie-uri? Ai vreo metodă preferată?


(Fotografii din arhiva personală.)

 

Când vă faceți selfie-uri fiți atenți la trafic, la elementele periculoase din jur (ex. clădiri în ruine), la animale (sălbatice sau domestice), la elementele naturale (ex. prăpăstii). Și fiți atenți și la aparat. În timpul selfie-ului, este destul de greu să ții aparatul comod. Asigurați-l cu o curea de mâna voastră.


0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page